Zweedse vorst naar Rijksmuseum

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Ruim een week na het bezoek van de Amerikaanse president Obama, moet het Rijksmuseum zich voorbereiden op de komst van een ander staatshoofd: de koning van Zweden.

Koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia bezoeken Nederland op 4 en 5 april op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Reden is de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.

Dat staat in het programma dat is bekendgemaakt door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Dementerenden

Op de eerste dag van het bezoek worden de Zweedse koning en koningin ontvangen in het Paleis op de Dam. Ook wonen ze een economisch seminar bij.

Máxima en Silvia bezoeken een zorggroep voor dementerenden in Weesp. Daarna is er een rondvaart over het IJ. ‘s Avonds is er een banket.

Samenzwering

De volgende dag is het Rijksmuseum aan de beurt. “Daar bezichtigen ze het originele verdrag dat de grondslag vormt voor de 400 jaar diplomatieke betrekkingen”, laat de RVD weten.

Ook bekijken ze in het Rijksmuseum het schilderij De Samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis van Rembrandt. Dat doek, het grootste dat Rembrandt ooit heeft geschilderd, hangt normaal in het Nationaal Museum in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com