Zwartspaarders melden een miljard

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Zwartspaarders hebben zich de afgelopen maanden massaal bij de Belastingdienst gemeld. Ze hebben opgebiecht dat ze vermogen hebben in het buitenland.

De eerste maanden van dit jaar gaven 2000 mensen gemiddeld 500.000 euro aan. Dat levert de schatkist een meevaller op van zo’n 150 miljoen euro aan achterstallige belasting.

Inkeerregeling

Sinds september geldt er een inkeerregeling. Zwartspaarders die nu vrijwillig hun buitenlandse vermogen opgeven bij de fiscus, krijgen geen boete. De regeling loopt nog tot 1 juli. De boete voor ontdoken belasting in box 3 is daarna 30 procent. Vanaf 1 juli 2015 wordt dat 60 procent.

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst heeft het aantal melders sinds januari een vlucht genomen. Vooral de berichten dat er een einde komt aan het bankgeheim in de Europese Unie, en dat Liechtenstein fiscale gegevens gaat uitwisselen met andere landen, maakt dat mensen gebruik maken van de inkeerregeling.

Het aantal mensen dat buitenlands vermogen opgeeft ligt tien maal hoger dan vorig jaar. De woordvoerder denkt dat het tempo tot 1 juli “zeker gelijke tred zal houden met de eerste maanden.” Dat zou neerkomen op een bedrag van minimaal 2,5 miljard euro.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com