Zoektocht MH370 weer hervat

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De zoektocht naar de vermiste vlucht MH370 is weer hervat. Voor het ochtendgloren in Australië vertrok een Chinees vliegtuig vanuit Perth aan de 2500 kilometer lange reis naar het zoekgebied.

De operatie werd gisteren na enige uren zoeken afgeblazen vanwege slecht weer. Laaghangende bewolking, harde wind en regen maakten het moeilijk en gevaarlijk om te blijven speuren.

Brokstukken?

Gisteren werden Thaise en Japanse satellietfoto’s vrijgegeven waarop zo’n 300 objecten te zien waren. In hetzelfde gebied had een Franse satelliet ook al mogelijke brokstukken gefotografeerd. De voorwerpen zijn tussen de 2 en 16 meter lang.

Reddingswerkers proberen de voorwerpen in zee te vinden. Als het inderdaad wrakstukken zijn van de Boeing 777, kan men misschien herleiden waar het vliegtuig is neergestort, door rekening te houden met de stroming en de wind in het gebied.

Tijd dringt

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Er waren 239 mensen aan boord.

Inmiddels dringt de tijd, omdat de zwarte dozen van het vliegtuig slechts een maand een signaal afgeven. In Perth ligt inmiddels een speciaal apparaat dat naar de zwarte dozen kan zoeken op de zeebodem, maar de reddingswerkers willen hetr apparaat pas inzetten als er meer duidelijkheid is over waar de vlucht neerstortte. “We kunnen het ons niet permitteren tijd te verliezen door in het verkeerde gebied te zoeken”, zei één van hen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com