Zevenkampster Vetter levert een plaats in bij EK

Zevenkampster Vetter levert een plaats in bij EK
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Anouk Vetter heeft bij de Europese kampioenschappen na vijf onderdelen op de zevenkamp nog steeds zicht op een medaille.

De titelverdedigster zette bij verspringen met een afstand van 6,30 meter haar beste seizoenprestatie neer, maar zakte in het klassement wel een plaats. Vetter had bij het verspringen last van haar afzetvoet, die ze een dag eerder blesseerde bij het hoogspringen. Met speerwerpen en de 800 meter nog op het programma staat Vetter zesde met 4.745 punten.

Johnson-Thompson beste bij verspringen

Katarina Johnson-Thompson deed bij het verspringen goede zaken. De Britse noteerde in haar derde en laatste poging 6,68 meter. Daarmee bleef ze wereld- en olympisch kampioene Nafissatou Thiam 8 centimeter voor.

In het klassement leidt Johnson-Thompson comfortabel met 5.083 punten. Thiam heeft ruim honderd punten minder: 4.970. De Oostenrijkse Ivona Dadic, twee jaar geleden in Amsterdam goed voor brons bij de EK, staat derde met 4.805 punten.

Koppelaar stelt teleur

Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar lukte het niet om de finale te halen. Hij haalde met moeite zijn aanvangshoogte van 5,16 meter (drie pogingen), maar met de lat op 5,36 meter ging het mis. Koppelaar heeft een persoonlijk record van 5,70 meter.

Op de 3.000 meter steeplechase lukte het debutante Irene van der Reijken niet om een finaleplaats af te dwingen. De 24-jarige atlete eindigde in haar serie als zestiende in 9.57,10. Van der Reijken plaatste zich in juli voor de EK met een persoonlijke toptijd van 9.51,79.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com