Zes jaar schorsing geëist in Spaanse matchfixingzaak

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In Valencia is twee jaar celstraf en een schorsing van zes jaar geëist tegen 36 spelers en 5 officials die betrokken zouden zijn geweest bij matchfixing. Tot de verdachten behoren Ander Herrera (nu Manchester United), Vicente Iborra (Leicester City) en Gabi Fernandez (Atlético Madrid). Ook de inmiddels gestopte Nederlander Saïd Boutahar staat op de lijst van verdachten.

Op de laatste speeldag van het seizoen 2010/2011 won Real Zaragoza met 2-1 bij Levante. De ploeg wist daardoor op het nippertje degradatie te voorkomen. Volgens de aanklager heeft Zaragoza die wedstrijd gekocht.

De Levante-spelers zouden met 965.000 euro zijn omgekocht en de spelers van Zaragoza zouden daarvan op de hoogte zijn geweest. Mocht de rechter inderdaad de betrokken spelers een schorsing opleggen dan is die schorsing volgens de Spaanse krant Marca ook van kracht op competities buiten Spanje.

De verdachten hoeven de gevangenis waarschijnlijk niet in. Bij een straf van twee jaar of minder hoeft een veroordeelde in Spanje niet de cel in als hij geen strafblad heeft en het geen crimineel delict betreft.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com