‘Zelden kom je een sporter tegen die zo oprecht trots is op zijn overwinning als Van Gerwen’

‘Zelden kom je een sporter tegen die zo oprecht trots is op zijn overwinning als Van Gerwen’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Tom Lagerberg. Hij heeft genoten van de wereldtitel van Michael van Gerwen.

“Qua sfeer en spanning levert darts vaak meeslepende televisie op. Ik vond het bijzonder om begin dit jaar bij het WK in Londen aanwezig te zijn en een Nederlander met overmacht te zien winnen.”

“Zelden kom je een sporter tegen die zo oprecht trots is op zijn overwinning als Michael van Gerwen. Hij heeft geen moeite om zijn eigen prestaties te beoordelen en is daarbij niet vals bescheiden. Zo gedreven en zo’n winnaar is hij. Dat maakt een interview met hem ook een stuk leuker dan met sporters die vragen ontwijken of verzanden in clichés.”

Onvervalste tongval

“Zijn winst op het WK was de kroon op een uitzonderlijk sterk jaar. Darts is een sport van statistieken en gemiddeldes. En wat dat betreft kan niemand aan Van Gerwen tippen. Natuurlijk dringt de vergelijking zich op met de beste darter aller tijden: Phil Taylor. Hij werd al zestien keer wereldkampioen.”

“Maar Van Gerwen is vol zelfvertrouwen en zeker niet nederig. Dat Taylor veel meer toernooizeges op zijn naam heeft staan, zet de Brabander dan ook weer even in perspectief door met zijn onvervalste tongval en typerende woordkeus te zeggen: toen speelde ik niet eens geen darts.”

“Dat Van Gerwen opnieuw niet genomineerd werd voor de titel Sportman van het Jaar zullen veel dartsfans niet begrijpen. Misschien is het een troost dat hij in het dartsgekke Groot-Brittannië door de BBC wel werd genomineerd voor de titel Overseas Sports Personaltity of the Year.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com