Zeilers Ocean Race passeren evenaar en houden elkaar in vizier

Zeilers Ocean Race passeren evenaar en houden elkaar in vizier
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Kaapstad is nog ruim een week varen, maar de zeilers in de Volvo Ocean Race hebben een bijzondere mijlpaal geslecht. Ruim een week na het vertrek uit Lissabon zijn de boten maandag de evenaar gepasseerd.

De Chinees-Franse formatie Dongfeng was de eerste boot die over de denkbeeldige lijn voer en het zuidelijk halfrond bereikte.

Het Spaanse Mapfre, dat op plaats twee ligt, heeft de koploper letterlijk nog in het vizier, want het verschil is slechts 3 nautische mijl (zo’n 5,5 kilometer).

Team Vestas, winnaar van de eerste etappe, vaart ruim 18 kilometer achter Dongfeng. Team Brunel, met de Nederlandse schipper Bouwe Bekking, ligt vierde.

“De afgelopen 24 uur was druk”, laat Bekking weten. “We hadden veel zeilwissels om de verschillende en voortdurend wisselende weercondities aan te kunnen.”

Bekking hoopt nog een plaatsje te stijgen. “We kijken dan ook vooruit, zo sluipen wij steeds dichter bij Vestas en Mapfre. Alleen Dongfeng lijkt op het moment buiten bereik. Achter ons zit AkzoNobel, maar het lijkt alsof zij het moeilijk hebben.”

Tienpont: lastige dagen

“De afgelopen dagen waren best lastig”, bevestigt schipper Simeon Tienpont van AkzoNobel. “Je doet elke keer je best om zo goed mogelijk op de situatie te anticiperen en dan zit je er soms toch net naast, met het verkeerde zeil of een regenbui die niet overkomt zoals je verwacht. Het is een kwestie van niet teleurgesteld raken en blijven vechten.”

De boten varen vrij westelijk op de Atlantische Oceaan, richting de Braziliaanse kust, omdat er aan de oostkant vaak minder wind staat.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com