Xi: Europa begint bij Nederland

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Chinese president Xi Jinping hoopt dat Nederland een voortrekkersrol blijft spelen in de betrekkingen tussen China en de Europese Unie. Dat zei hij tijdens het staatsbanket dat koning Willem-Alexander hem aanbood in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

“De betrekkingen met Europa staan hoog op onze diplomatieke agenda”, zei Xi, die Nederland ziet als toegangspoort. “Ik heb daarom besloten mijn reis hier te beginnen om de deur naar Europa te openen.”

Dromen

Koning Willem-Alexander zei “bijzonder verheugd” te zijn om Xi te mogen ontvangen. Hij sprak over de Burgerzaal in het voormalige stadhuis van Amsterdam, waar het banket werd gegeven, als ‘de Grote Hal van het Volk’. Dat was een verwijzing naar de gelijknamige hal in Peking.

In de tijd dat het stadhuis werd gebouwd was er al een fascinatie voor China en dat is volgens de koning nog steeds zo.

De wereld heeft China nodig, zei de koning. “Vorig jaar riep u de mensen in China op om te durven dromen, om hun dromen waar te maken en om samen de natie nieuwe kracht te geven. Als Koninkrijk der Nederlanden, door sommigen in uw land gezien als koninkrijk van innovatie, dragen wij graag aan het realiseren van die dromen bij!”

Keukenhof

Willem-Alexander en de Chinese president ontmoeten elkaar morgenochtend weer tijdens een Nederlands-Chinees zakenforum in Noordwijk en bij een bijeenkomst in de Keukenhof. De president heeft zondag ook een ontmoeting met premier Mark Rutte.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com