Wüst opent WK tegen Christ

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Zaterdag gaat de WK allround van start in de Nederlandse schaatstempel Thialf. Het toernooi begint met de 500 meter voor de vrouwen waarin titelverdedigster Ireen Wüst start in rit acht tegen de Canadese Kali Christ. Bij de mannen is Koen Verweij de favoriet.

In Heerenveen ontbreken enkele van de grote namen. Bij de mannen is Sven Kramer niet aanwezig om zijn titel te verdedigen. Hij besloot om na de NK allround, waar hij overigens vanwege een ‘kickfinish’ werd gediskwalificeerd, zich aan zijn luchtwegen te laten opereren. Dat betekende voor Kramer einde seizoen.

Bij de vrouwen missen er twee opvallende namen. De Tsjechische Martina Sábliková heeft te veel last van een heupblessure om mee te kunnen doen. Claudia Pechstein heeft vrijwillig eerder een einde aan haar seizoen gemaakt. De 42-jarige Duitse maakt zich veel zorgen over de vraag of ze gaat stoppen of niet. Om in alle rust daar over na te kunnen denken heeft ze besloten haar seizoen een week eerder dan gepland te stoppen.

Makkelijk weekeinde

Voor titelverdedigster Ireen Wüst lijkt het een makkelijk weekeinde te gaan worden in Heerenveen, zonder Sábliková en Pechstein. Desondanks moet Wüst de tegenstand niet onderschatten. De grootste bedreiging komt uit het Nederlandse kamp in de vorm van Diane Valkenburg.

Valkenburg werd vorig jaar tweede op de WK allround en zal ook dit jaar om de prijzen mee gaan doen. Daar zal zij zaterdag mee beginnen op de 500 meter in rit zes. Daarin zal zij rijden tegen de verrassing op de 3.000 meter in Sotsji, Olga Graf. De Russin pakte als debutante op een Olympische Spelen het brons op die afstand.

Wüst neemt het na haar start op de sprintafstand tegen Christ later op de dag op tegen de Poolse Luiza Zlotkowska, die het de olympisch kampioene in de twaalfde en laatste rit waarschijnlijk niet moeilijk zal maken. Dan hebben Valkenburg en Yvonne Nauta al een scherpe tijd neergezet. De beide Nederlandse dames staan in rit acht tegenover elkaar.

Wie pakt de titel van Kramer af?

De grote vraag bij de mannen is: wie pakt de titel van Sven Kramer af?

Koen Verweij kan opnieuw profiteren van de afwezigheid van Kramer. Dat deed hij begin maart ook op de NK allround, toen hij de eindzege pakte en Kramer gediskwalificeerd werd. Verweij mag morgen tweemaal het licht uit doen en dat twee keer tegen een Pool. Op de 500 meter start hij in de laatste rit tegen Konrad Niedzwiedzki en op de 5.000 meter mag hij hetzelfde doen tegen Jan Szymanski.

Ook Jan Blokhuijsen wil graag laten zien wat hij kan. De zilverenmedaillewinnaar op de 5.000 meter in Sotsji is met het wegvallen van Kramer de favoriet op deze afstand. Daarnaast won hij eerder dit jaar de EK allround. Blokhuijsen mag net als Verweij tweemaal tegen een tegenstander uit hetzelfde land starten. Op de 500 meter rijdt hij tegen de Rus Sergej Grjaztsov en op de 5.000 meter staat hij tegenover Denis Joezkov.

Zondag

Op de tweede en laatste dag staan er nog vier afstanden op het programma. Om 13:00 uur beginnen de dames met de 1.500 meter, waarna de heren dezelfde afstand op het ijs afwerken. De langste afstanden sluiten het toernooi af. Eerst rijden de vrouwen de vijf kilometer, waarna de heren afsluiten met de tien kilometer.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com