Woningen in Battersea-centrale

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In de monumentale Battersea-centrale in Londen komen luxueuze woningen. De projectontwikkelaar die het enorme gebouw gaat verbouwen, heeft de plannen – en prijzen – voor de appartementen gepresenteerd.

Het enorme Battersea Power Station staat sinds 1930 op de zuidoever van de Theems. Het bakstenen gevaarte met de herkenbare witte schoorstenen dook op in de Beatlesfilm Help! en op de hoes van het Pink Floyd-album Animals.

De kolencentrale werd dertig jaar geleden gesloten en staat sindsdien leeg. Een consortium van Aziatische ondernemers wil de centrale en het omliggende gebied nu renoveren. Er moeten winkels, kantoren en restaurants komen, evenals een park.

Penthouse

In de centrale komen 254 woningen. Een appartement met twee slaapkamers gaat 1,8 miljoen euro kosten, wie vier slaapkamers wil is bijna 5 miljoen euro kwijt.

Het duurste worden de penthouses, die op de ketelkamer van de centrale worden gebouwd. Voor het uitzicht op de rivier moet ruim 7 miljoen euro worden neergeteld.

Het is de bedoeling het industriële karakter van het gebouw te behouden, bijvoorbeeld door de originele muren niet te bewerken. Wel krijgen veel huizen een eigen stukje groen.

Afbreken en opbouwen

De verbouwing begint in september. Dan zullen onder meer de beroemde schoorstenen worden afgebroken en weer opgebouwd, omdat men bang is dat ze anders zullen instorten.

De verkoop van de woningen begint op 1 mei. De projectontwikkelaar gaat ervan uit dat alle appartementen zijn verkocht tegen de tijd dat er met de verbouwing wordt begonnen. In 2016 worden de eerste woningen opgeleverd.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com