Wielrenner Reichenbach klaagt collega Moscon aan wegens duw

Wielrenner Reichenbach klaagt collega Moscon aan wegens duw
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Zwitserse wielrenner Sebastièn Reichenbach (FDJ) heeft bij de politie en de internationale wielerunie UCI een klacht ingediend tegen zijn Italiaanse collega Gianni Moscon van Team Sky.

Volgens Reichenbach heeft Moscon hem met opzet ten val gebracht in de Tre Valli Varesine. De Zwitser brak daarbij zijn elleboog.

“Hij gaf mij een duw”, zegt de renner van FDJ in de Zwitserse krant Le Nouvelliste. “Meerdere renners hebben het zien gebeuren en willen getuigen. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. Mijn ploeg heeft me aangespoord om een klacht in te dienen.”

FDJ twitterde woensdag zelf na de race al dat Moscon de boosdoener was.

Volgens Moscon zijn de beschuldigingen ontrecht. “We reden op een stuk ruw wegdek en zijn handen gleden van het stuur”, zegt hij in de Italiaanse krant Gazetta dello Sport.

Kwade opzet?

Reichenbach spreekt van kwade opzet bij Moscon. De Italiaan werd dit seizoen geschorst na het maken van racistische opmerkingen in de richting van FDJ-renner Kévin Reza tijdens de Ronde van Romandië. Onder andere een tweet van Reichenbach, ploeggenoot van Reza bij FDJ, leidde tot die schorsing.

“Dit is een afrekening daarvoor”, denkt Reichenbach. “Maar ik had hem toen niet eens bij naam genoemd.”

Gediskwalificeerd

Vorige maand, bij de WK wielrennen in Bergen kwam Moscon ook in opspraak. De Italiaan werd gediskwalificeerd omdat hij zich te lang liet meeslepen door een ploegleiderswagen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com