Whatsapp reageert op privacyzorgen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Gebruikers van Whatsapp hoeven na de overname door Facebook niet te vrezen voor hun privacy. Dat schrijft Whatsapp-topman Jan Koum in een blogpost.

Toen bekend werd dat Facebook de populaire berichtendienst Whatsapp overneemt, baarde dat veel gebruikers zorgen. Zo wordt gevreesd dat persoonlijke informatie automatisch aan het Facebook-profiel wordt gekoppeld, of wordt gebruikt voor advertenties.

Facebook-baas Mark Zuckerberg zei al eerder dat die zorgen niet nodig zijn, en Koum sluit zich daar nu bij aan. De “onjuiste informatie” die circuleert, wil hij graag rechtzetten.

Geen opslag

Koum benadrukt dat Whatsapp zaken als naam, e-mailadres en gps-locaties helemaal niet opslaat, en ook niet van plan is dat te gaan doen. “We weten niet wanneer je jarig bent of waar je woont. We weten niet waar je werkt of waarnaar je zoekt op internet.”

Volgens Koum zit respect voor privacy in het DNA van het bedrijf. “En als de samenwerking met Facebook had betekend dat we onze waarden hadden moeten veranderen, dan hadden we het niet gedaan.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com