Werk aan stadion Brazilië stilgelegd

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Braziliaanse arbeidsinspectie heeft in São Paulo het werk aan een voetbalstadion voor het WK stilgelegd. Een bouwvakker kwam daar afgelopen weekeinde om het leven toen hij acht meter naar beneden viel.

De man was stoelen aan het plaatsen op de tribunes van het stadion in São Paulo. Dat werk ligt nu stil tot er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Volgens een eerste onderzoek was de man niet gezekerd met een beveiligingskabel.

De inspectie zegt dat het leven van de man gespaard had kunnen blijven als er vangnetten hadden gehangen.

Achter op schema

Het stilleggen van het werk komt de organisatie van het WK voetbal erg slecht uit. Het stadion moet klaar zijn voor de openingswedstrijd van het toernooi op 12 juni. Vandaag wordt bekeken of de eisen van de inspectie haalbaar zijn en wat de gevolgen zijn voor het tijdschema van de bouw.

De bouw van het Itaquerao-stadion loopt al achter op schema. In november viel een bouwkraan om. Daarbij kwamen twee bouwvakkers om het leven en werd forse schade aangericht aan het bouwproject.

Lokale autoriteiten zeggen dat het stadion deze maand af is, maar de FIFA denkt niet dat het werk voor half mei klaar is.

Ook twee andere stadions zijn nog niet klaar, in de speelsteden Cuiaba en in Curitiba. Aan de infrastructuur in het land moet ook nog veel gebeuren.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com