Wereldleiders worden wakker in NL

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nuclear Security Summit in Den Haag gaat z’n tweede en laatste dag in. Tientallen regeringsleiders, staatshoofden en ministers hebben de nacht in een Nederlands hotel doorgebracht om vandaag verder te praten over het verminderen van gevaarlijk nucleair materiaal en de beveiliging daarvan.

Aan het eind van de NSS-top tekenen de leiders een slotverklaring over nucleaire veiligheid die grotendeels al van te voren is opgesteld.

Toezeggingen

In de verklaring komt onder meer te staan dat landen zo weinig mogelijk hoogverrijkt uranium en plutonium op voorraad moeten hebben. Een aantal landen heeft daarover gisteren al toezeggingen gedaan. Verder wordt ook afgesproken om voorraden nucleair materiaal zo goed mogelijk te beschermen om te voorkomen dat het wordt gebruikt voor terrorisme.

Veel landen spreken in de marge van de top ook met elkaar over andere zaken. Zo heeft premier Rutte vanochtend een afspraak met secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties. Later op de dag spreekt Rutte ook nog president Gül van Turkije, en de premiers van Vietnam en Nieuw-Zeeland.

Hoop

De regeringsleiders en staatshoofden zijn gisteravond naar hun Nederlandse hotelbed gegaan met een compliment van koning Willem-Alexander. Tijdens een diner op paleis Huis ten Bosch prees hij zijn gasten, die volgens hem een “boodschap van hoop op een veiliger leven” geven door deel te nemen aan de top.

De leiders van de G7-landen kwamen pas in de loop van de avond aan bij het diner op Huis ten Bosch. Ze hadden eerst in het Catshuis een overleg over de Krim. De zeven belangrijkste industrielanden waarschuwen de Russen voor nieuwe sancties, als ze niet meewerken aan een oplossing voor het conflict om de Krim.

De G7 heeft besloten in juni in Brussel een nieuwe top te houden, zonder Rusland. Een geplande top in het Russische Sotsji is geschrapt.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com