Waterpolosters spelen op EK gelijk tegen Italië

Waterpolosters spelen op EK gelijk tegen Italië
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nederlandse waterpolosters hebben na de monsterzeges op Kroatië en Israël hun derde duel op de EK in Barcelona gelijkgespeeld tegen Italië. Oranje boog een 2-4 achterstand knap om in 6-4, maar gaf die voorsprong in de slotfase toch weer weg: 6-6 (1-2, 1-2, 2-0, 2-2).

Bij de WK van 2015 en de EK van 2016 werd Nederland tweede en Italië derde. Oranje wist zich niet te plaatsen voor de Spelen, waar Italië zilver pakte.

De Italiaanse vrouwen hadden zondag in Barcelona verloren van Griekenland en moesten winnen om de derde plaats in de poule (en daarmee een sterke opponent in de kwartfinales) nog te kunnen ontlopen. Die opdracht bleek aanvankelijk wel besteed aan de ‘Setterosa’, die veel efficiënter waren.

Nadat Italië in het tweede kwart op 3-2 was gekomen, had Oranje veel moeite een gaatje te vinden in de Italiaanse defensie. Maud Megens, Iris Wolves, Sabrina van der Sloot en Bente Rogge raakten paal, lat of keepster en Arianna Garibotti zette Italië zelfs op 4-2.

Twee goals uit veertien pogingen waren de zorgwekkende cijfers van Oranje, maar in het derde kwart kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd. Keepster Laura Aarts verrichtte enkele knappe reddingen en Van der Sloot zorgde voor 4-3 en 4-4.

Vroeg in het vierde kwart schoot Dagmar Genee Oranje voor het eerst op voorsprong, waarna Megens er 6-4 van maakte. Italië weigerde echter te capituleren en vocht zich toch nog naar 6-6.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com