Wanneer is Nadal de beste tennisser aller tijden?

Wanneer is Nadal de beste tennisser aller tijden?
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het is altijd een leuke discussie onder tennisfans. Wie is er beter? Roger Federer of Rafael Nadal? De 31-jarige Spanjaard leidt in onderlinge ontmoetingen met 23-14, maar de Zwitser wordt vanwege zijn negentien grandslamtitels algemeen gezien als beste speler aller tijden.

Nadal staat, sinds hij in juni Roland Garros won, met vijftien grandslamtitels tweede op die lijst. Hij loopt weer in op zijn eeuwige rivaal als hij volgens verwachting vanavond de US Open-finale wint van zijn Zuid-Afrikaanse generatiegenoot Kevin Anderson.

Feitelijk gezien is het aantal grandslamtitels het enige wat Federer nog voor heeft op Nadal, al zal de Spanjaard in zijn bescheidenheid altijd blijven zeggen dat de Zwitser, die dit jaar bij zijn wederopstanding de Australian Open en Wimbledon won, de beste speler ooit is.

Maar beiden behoren tot het selecte groepje spelers dat alle grandslamtoernooien minimaal één keer heeft gewonnen. En beiden hebben een waslijst aan titels, hebben samen zo’n 500 weken de wereldranglijst aangevoerd en zijn al jaren een uithangbord voor de sport.

Vriendje

Nadal zelf wordt moe van de eeuwige vergelijking met Federer. “Ik praat zo vaak over hem. Soms lijkt het wel of hij mijn vriendje is”, grapte hij eerder deze week in New York.

De Spanjaard is dus helemaal niet bezig met de vraag wie de beste speler aller tijden is. Na zijn overwinning op Juan Martin del Potro in de halve finales liet hij zelfs weten dat titels niet meer het belangrijkste voor hem zijn.

“Ik zal je zeggen, voor mij is gelukkig zijn het allerbelangrijkst. En ik ben gelukkig als ik gezond ben en daardoor in staat ben om mijn beste tennis te spelen. Dat is dit jaar gebeurd. Maar uiteraard ben ik nog gelukkiger als ik de finale win.”

Nog één keer moet Nadal zich opladen. “Een belangrijkere wedstrijd komt er niet meer dit jaar. Ik moet er klaar voor zijn.”

Op papier is Nadal in ieder geval de grote favoriet: hij heeft in vier ontmoetingen nog nooit verloren van Anderson. Maar: de laatste keer dat Nadal in een grandslamfinale tegen een speler stond van wie hij nog nooit had verloren, ging het mis. Na veertien nederlagen versloeg Stan Wawrinka de Spanjaard in 2014 bij de Australian Open.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com