VVD en PvdA: koers houden

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

VVD en PvdA willen allebeï “koers houden”. Dat maakten de fractievoorzitters Zijlstra en Samsom duidelijk in het slotdebat van de NOS. Beide partijen leverden veel zetels in bij de gemeenteraadsverkiezingen; vooral de PvdA liep klappen op.

Beide fractievoorzitters benadrukten dat de coalitie moeilijke maatregelen heeft genomen en dat je “daar niet de populariteitsprijs mee wint”. Samsom zei dat de partijen nu niet moeten terugvallen in “instabiliteit”. Hij wees erop dat er de afgelopen tien jaar veel kabinetten zijn gevallen en dat het goed is dat er nu beleid wordt gevoerd voor langere termijn.

Over het enorme verlies van de pvdA in Amsterdam zei Samsom dat lijsttrekker Hilhorst de dreun even moet verwerken, maar dat hij wel verder kan.

Afstraffing

CDA-leider Buma benadrukte dat zijn partij het veel beter heeft gedaan dan eerder op de avond op basis van de prognoses leek. “We hebben de peilingen weer eens verslagen.” Hij sprak van een stijging ten opzichte van de Kamerverkiezingen van 2012 die hij niet voor mogelijk had gehouden. Volgens Buma is de uitslag een afstraffing van de partijen in het kabinet. Hij denkt dat de mensen genoeg hebben van de belastingverhogingen.

Ook SP-leider Roemer wees op het “ongelooflijke pak slaag” dat VVD en PvdA hebben geleden. Hij wil dat de SP in veel gemeenten in het college van B en W komt om “zoveel mogelijk van de zorg overeind te houden”.

D66-leider Pechtold herhaalde zijn wens om de lasten te verlichten. Hij zei dat hij het daar de komende weken nog wel eens over wil hebben. Net als VVD en PvdA benadrukte hij het belang van stabiliteit.

Dagbesteding

ChristenUnie-leider Slob, ook een van de winnaars, zei dat hij betrokken wil blijven bij het bijstellen van het beleid. Zo zou hij graag meer geld uittrekken voor dagbesteding.

SGP-voorman Van der Staaij sprak van een ongekend resultaat. Volgens hem heeft de SGP bij gemeenteraadsverkieizngen nog nooit zo’n mooie uitslag geboekt. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik is het vertrouwen in zijn partij terug.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com