Voorstel Obama voor inperken NSA

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

President Obama komt binnenkort met een wetsvoorstel dat de reikwijdte van de geheime dienst NSA inperkt. De dienst mag straks niet meer systematisch metadata verzamelen en opslaan, bericht The New York Times.

Het wetsvoorstel van Obama sluit aan op het advies dat een speciale commissie in december gaf. De data over telefoongesprekken moeten straks in handen blijven van telefoonbedrijven. De NSA zou ze alleen in handen moeten kunnen krijgen na instemming van een rechter.

Meer voorstellen

De NSA bewaart telefoondata nu vijf jaar. Als telefoonbedrijven die verantwoordelijkheid weer krijgen, zal die periode worden teruggebracht tot maximaal achttien maanden. Een regeringsfunctionaris zegt tegen de Amerikaanse krant dat de NSA dat niet als een bezwaar zou zien omdat oudere beldata vaak minder relevant zijn.

Het voorstel van Obama zal niet het enige zijn waar het Congres een oordeel over zal vellen. Er zijn ook voorstellen om het hele NSA-programma waarmee telefoongegevens worden verzameld op te doeken. Ook zullen er voorstellen worden ingediend waarbij het huidige programma slechts op details wordt aangepast.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com