‘Voel me Nederlands’, zegt Zwitserse langlaufster

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Skiër Marcel Hirscher, skeletonner Akwasi Frimpong, schaatsers Carlijn Schoutens en Ted-Jan Bloemen zijn de bekende buitenlandse olympiërs met een Nederlandse achtergrond. Maar ook in het langlaufen is er in Pyeongchang één te vinden: de Zwitserse Laurien van der Graaff.

Van der Graaff werd op 14 oktober 1987 geboren in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Toen ze vier jaar oud was, verhuisde ze met haar ouders naar Zwitserland. In het Nederlands, met een licht Zwitsers accent, staat ze de NOS te woord.

‘Moet wel Nederlands spreken’

“Ik zeg altijd: ik heet Van der Graaff, dus ik moet wel Nederlands spreken,” zegt de 30-jarige langlaufster met een grote glimlach. “Natuurlijk voel ik me Nederlands. Niet alleen door mijn paspoort, maar ik ben er geboren.”

De liefde voor het langlaufen ontwikkelde ze in Davos. “Elke woensdag stond ik op de ski’s en langlaufen vond ik het leukst. Het bevalt nog steeds erg goed.”

‘Vraag me weleens af…’

Van der Graaff, die er vier jaar geleden in Sotsji ook al bij was, eindigde dinsdag als tiende op de sprint en met het Zwitserse team doet ze volgende week woensdag ook nog mee aan het onderdeel teamsprint. “We zijn geen topfavoriet, maar hebben zeker een kans.”

Wat als Van der Graaff nou in Nieuwkoop was gebleven. “Ik vraag me weleens af wat ik dan was geworden”, zegt ze. “Zeker iets met sport.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com