Voedselbank kan vraag niet aan

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voedselbanken kunnen het groeiend aantal klanten nauwelijks aan. Het aantal huishoudens dat een beroep doet op voedselpakketten is vorig jaar met 30 procent gestegen.

Wekelijks doen 35.000 huishoudens een beroep op een van de 149 voedselbanken. “Het lukt de voedselbanken niet om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket te voorzien”, zegt Voedselbanken Nederland.

Betere toevoer

Voedselbanken Nederland hebben nog geen oplossing voor het tekort aan voedsel dat dreigt. Ze doen een beroep op winkelketens en producenten om mee te denken over een oplossing.

De vereniging is in gesprek met leveranciers om voedsel op een structurele manier bij voedselbanken te krijgen. Zo moet meer voedsel dat anders verspild zou worden bij de voedselbank komen.

Vooral met de agrarische sector en de horeca is volgens Voedselbanken Nederland een hoop vooruitgang te boeken. “Als de gesprekken succesvol zijn, kan het nog wel twee tot drie jaar duren voordat ze leiden tot een structurele toevoer van voldoende voeding.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com