Vlaams Belang niet bij inhuldiging

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De nationalistische partij Vlaams Belang is afwezig bij de eedaflegging van prins Filip tot koning van België. De vier senatoren en elf Kamerleden blijven op 21 juli thuis, heeft het partijbestuur vanmorgen beslist.

Vlaams Belang noemt de troonswisseling “een weinig democratisch theater”. Verder zou het koningshuis te veel op Franstalig België zijn georiënteerd.

Monarchie

Ook wijst de partij op de financiële schandalen waar de koninklijke familie bij betrokken was. Het debat over de toekomst dan wel de beëindiging van de monarchie moet nu worden gevoerd, schrijft het partijbestuur in een persverklaring.

Prins Filip maakte zich in 2004 niet populair bij Vlaams Belang, toen hij over de partij zei “dat ze ons land kapot maken”. Overigens was de partij ook niet aanwezig bij de troonsbestijging van de huidige koning Albert, in 1993.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com