Verweij heeft het briefje met daarop de gouden rit

Verweij heeft het briefje met daarop de gouden rit
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het moet een titanenstrijd tussen twee Nederlanders gaan worden, de olympische 1.500 meter voor mannen. Na het wegvallen van Denis Joeskov zijn Kjeld Nuis en Koen Verweij de absolute favorieten.

Van die twee is Verweij de man met het meest opmerkelijke seizoen. Na een aantal magere jaren hervond hij bij het Russische schaatsteam zijn oude vorm.

Maar in de Olympic Oval in Gangneung moet de Alkmaarder het doen zonder zijn coach Kosta Poltavets. De Rus is niet welkom op de Olympische Spelen.

“Ach, het echte werk is allemaal al gedaan”, stelt een ontspannen Verweij enkele uren voor de 1.500 meter. “We hebben dagelijks telefonisch contact en ik kan mezelf ook goed voorbereiden.”

Poltavets gaf zijn pupil wel een briefje mee, met daarop het schema voor de rit die moet leiden tot goud. “Welke tijd daarop staat? Dat vertel ik pas na de rit. Maar het zou goed genoeg moeten zijn voor de winst. Als ik een heel goede rit rijd, dan zal de rest het daar moeilijk mee hebben.”

Vier jaar terug miste de nationaal recordhouder op 0,003 olympisch goud op de 1.500 meter. De Pool Zbigniew Brodka was hem nipt te snel af. “Die duizendsten heb ik niet meer aan gedacht. Dat had ik na een nacht wel afgesloten, hoor. Ik ben bezig met het heden.”

En in dat heden begint het al een beetje te kriebelen bij de 27-jarige Verweij. “Ik ben ontspannen, schaats hard en voel gezonde zenuwen, de zenuwen die ik fijn vind om te hebben en waarmee ik beter presteer. Van mij mag het beginnen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com