Vermeer: dit cadeautje uitpakken

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Kenneth Vermeer had donderdag, mede dankzij het keren van een strafschop van Aron Jóhannsson, een belangrijke aandeel in de zege van Ajax op AZ (1-0) in de halve finale van de KNVB-beker.

Het was alweer de zevende penalty op rij die niet werd gescoord in een wedstrijd met Vermeer op doel in het eerste van Ajax. Alleen Piotr Parzyszek scoorde op 11 november 2013 namens De Graafschap, toen Vermeer het doel verdedigde bij Jong Ajax.

“Geen lange neus”

Vermeer onderscheidde zich tegen AZ ook nog met een knappe redding op een inzet van Johann Berg Gudmundsson, maar de doelman bleef bescheiden. “Ik heb niet veel te doen gehad maar stond er als het nodig was. Veel spelers kwamen na afloop naar me toe. Deze is voor jou, zeiden ze. Maar we hebben het samen gedaan. Nee, ik ga geen lange neus trekken. Zo ben ik niet. Het voelde wel goed om weer belangrijk te zijn.”

Vermeer, die eerder dit seizoen zijn basisplaats verloor aan Jasper Cillessen, wil nu graag een prijs winnen. “We gaan naar de Kuip”, lachte hij na afloop. “Dat cadeautje moeten we daar even uitpakken.” Daley Blind prees zijn doelman. “Wat hij heeft laten zien is ongelooflijk. Hij heeft zoveel voor zijn kiezen gehad.”

De Boer: Vermeer fantastisch

Ook trainer Frank de Boer was trots op Vermeer. “Hij heeft twee 100 procent doelpunten voorkomen. Kenneth was fantastisch. Voor die strafschop vond ik ons goed spelen”, zei De Boer.

“Maar dan krijgt Veltman rood, misschien wel heel dom. Dat moet ik terug zien. Dan staat de wedstrijd helemaal op z’n kop. Gelukkig krijgen zij ook rood”, doelde De Boer op de tweede gele kaart voor Mattias Johansson. “Maar ik vind dat we het met tien tegen tien niet goed hebben gedaan. Dat moet beter. Met het resultaat ben ik wel blij. We staan in de finale.”

Beerens: meeste kansen gehad

Volgens aanvaller Roy Beerens had AZ de meeste aanspraak op de overwinning. “Wij hebben de meeste kansen gehad. We hadden het af moeten maken. Als die penalty had gezeten, dan was het einde oefening geweest voor Ajax.”

Mattias Johansson kreeg kort na rust zijn tweede gele kaart, maar aanvoerder Nick Viergever wilde de verdediger niets verwijten. “Hij kan er niets aan doen, er gingen meer dingen fout. En Vermeer had ongelooflijke reddingen.”

Op 20 april staan de Amsterdammers in de Kuip tegenover PEC Zwolle.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com