‘Verkoop drank apart in supermarkt’

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Supermarkten moeten alcohol en tabak gaan verkopen in aparte bedrijfsruimtes met gespecialiseerd personeel. Daarvoor pleit vakbond FNV Bondgenoten. De bond deed een enquête onder supermarktpersoneel. Daaruit blijkt dat bijna de helft sinds de nieuwe regels boze reacties van klanten heeft gekregen.

Sinds 1 januari is de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol en tabak verhoogd van 16 naar 18 jaar. Ook moeten klanten die er jonger dan 25 uit zien, zich legitimeren.

“Aan de ene kant moet gevraagd worden om een legitimatiebewijs, anders raak je je baan kwijt. Aan de andere kant word je dan geconfronteerd met boze klanten en worden jou niet de middelen aangereikt om daar op een veilige manier mee om te gaan,” zegt Robbert Coenmans van FNV Jong.

Niet blij

Volgens de FNV heeft de helft van het supermarktpersoneel geen cursus gekregen over hoe ze om moeten gaan met agressie.

Brancheorganisatie CBL ziet niets in het idee om de drank in een supermarkt apart te verkopen. “Dat is onpraktisch. Klanten worden er niet blij van als ze een flesje wijn apart moeten afrekenen en daarvoor opnieuw in de rij moeten staan. En zo’n aparte ruimte binnen een supermarkt inrichten is ook niet altijd haalbaar.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com