Van Vleuten wint La Course op spectaculaire wijze voor Van der Breggen

Van Vleuten wint La Course op spectaculaire wijze voor Van der Breggen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Annemiek van Vleuten heeft net als in 2017 La Course gewonnen. Ze bleef in de 112,5 kilometer lange koers door de Alpen Anne van der Breggen na een ongelooflijk spannende finale één seconde voor.

De strijd in La Course, die sinds 2016 deel uitmaakt van de WorldTour, brandde los op de Col de La Colombière (7,5 km, 8,5%). Van der Breggen (Boels-Dolmans), Van Vleuten (Mitchelton-Scott) en de Zuid-Afrikaanse Moolman van Cervélo achterhaalden op 1,5 kilometer van de top de Deense Ludwig, ploeggenote van Moolman.

Van der Breggen demarreerde op een kilometer van de top en rondde die vijf tellen voor Van Vleuten. En toen waren er nog 14,5 dalende kilometers te gaan.

Olympisch kampioene van der Breggen, die La Course won in 2015 toen de koers nog vlak was en de streep getekend was op de Champs Élysées, vloog naar beneden maar dat deed Van Vleuten ook.

Kleiner werd het gat amper, maar groter evenmin. En toen de vlag van de laatste kilometer verscheen, leek het pleit beslecht. Maar Van Vleuten beet door, tegen beter weten in, zo leek het. Maar ineens viel Van der Breggen stil en op 25 meter van de meet werd ze toch nog gepasseeerd.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com