Van de Goor en Lammers in vakjury Sportgala

Van de Goor en Lammers in vakjury Sportgala
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bas van de Goor en Marc Lammers zijn toegetreden tot de vakjury van het NOS | NOC*NSF Sportgala. Eind dit jaar mogen de oud-volleyballer en hockeycoach meebeslissen over de jaarlijkse prijzen voor Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportploeg, Coach en Young Talent.

Behalve Van de Goor en Lammers zijn ook paralympisch atlete Marije Smits en Trouw-journalist Fred Buddenberg nieuw in de jury. Zij zijn de opvolgers van AD-journalist Hans Klippus, Esther Vergeer en Jeroen Bijl.

“Ze hebben op alle fronten in de topsport hun sporen verdiend”, aldus Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF. “Het is mooi dat we hun expertise aan het gezelschap kunnen toevoegen.”

Met het vertrek van Bijl, die samen met Vergeer aankomende winter chef de mission is bij de Olympische Spelen, komt er een einde aan een tijdperk. Hij was zeven jaar voorzitter van de vakjury. Van de Goor volgt hem nu op.

De vakjury heeft als eerste taak de nominaties vast te stellen. Het uitgangspunt is daarbij drie genomineerden per categorie. Dit jaar zal er voor het eerst ook een ‘shortlist’ worden gepubliceerd. Op basis daarvan stelt de jury de definitieve lijst met nominaties op.

Sportgala op 19 december

De daadwerkelijke stemming vindt plaats vlak voor de live tv-uitzending (op 19 december). Genodigde topsporters brengen dan hun stem uit op de sporters, zoals de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen dan hun stem uit.

Stemmen van de sporters of coaches tellen voor vijftig procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige vijftig procent.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com