‘Van alle subtoppers heeft AZ de langste adem’

‘Van alle subtoppers heeft AZ de langste adem’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Met zes overwinningen op rij – vijf in de eredivisie en eentje in het bekertoernooi – is AZ de ploeg in vorm. Vanmiddag moet ook VVV-Venlo aan de zegekar gebonden worden. Een elftal dat overladen wordt door complimenten kan naast zijn schoenen gaan lopen. Maar volgens trainer John van den Brom is daar geen sprake van.

“Het doet niks met ze. Extra aandacht is inherent aan goede prestaties, maar ik heb niet het idee dat ze daardoor van slag zijn. Het is goed dat ze zichzelf ontwikkelen, ook in interviews die ze geven.”

Ook tegen VVV wil Van den Brom zijn eigen speelstijl handhaven. Slechts de details worden aangepast aan de tegenstander. “Als ze tijd en ruimte hebben om te voetballen, doen ze dat. Het ligt aan ons op welke manier we VVV laten spelen. Ongetwijfeld zal een paar keer de lange bal worden gespeeld, maar we moeten ook kunnen toeslaan vanuit de omschakeling.”

NOS-commentator en Noord-Hollander Jeroen Elshoff volgt de club al jaren en is onder de indruk van wat er is opgebouwd. Vijf vragen over de huidige nummer drie in de eredivisie.

Ben je verrast door de serie van de laatste weken?”Nee, want er zit al het hele seizoen veel potentie in. Er waren eigenlijk maar twee negatieve uitschieters: de nederlagen tegen Excelsior en Feyenoord. Maar dat waren incidenten die toevallig achterelkaar plaatsvonden.”

Wat is het verschil ten opzichte van vorig jaar?”Van den Brom hanteert een duidelijke speelwijze, meer dan afgelopen seizoen. Bovendien had je vorig jaar een aantal ontevreden spelers, zoals Joris van Overeem en Illias Bel Hassani. Dat sloeg een beetje over op Van den Brom. Maar Van Overeem zit weer helemaal lekker in zijn vel.”

“Ook de rol van Arne Slot, de nieuwe assistent-trainer, is belangrijk. Hij komt met frisse, tactische ideeën. Van den Brom kan daardoor werken aan het smeden van een collectief. Dat is zijn sterke punt.”

Welke speler valt jou het meest op?”Ik vind dat Guus Til het heel goed doet, op nummer 10 zeg maar. Hij is mentaal en fysiek sterk. Ik zou hem wel een supertalent willen noemen. Hij verzet veel werk voor het team en is geen problemenmaker. Voor een trainer moet het heerlijk zijn hem in het elftal te hebben.”

AZ staat knap derde. Hoe lang gaan ze dat nog volhouden?”Het zal moeilijk worden deze vorm het hele jaar vast te houden. Er zullen vast nog een aantal mindere wedstrijden tussen zitten. Maar ik verwacht geen heel slechte periode; daar zijn ze te stabiel voor.”

Waar staat AZ als je ze vergelijkt met de andere subtoppers?”Feyenoord komt er weer aan, maar zal het gat met PSV en Ajax niet meer kunnen dichten denk ik. PEC Zwolle doet het ook goed, maar die gaan misschien nog wat spelers verliezen in de winterstop. FC Utrecht is wel gelijkwaardig aan AZ, maar ik denk dat de Alkmaarders de langste adem hebben.”

“Maar of dat nou resulteert in plek drie, vier of vijf… Het kan een mooi seizoen worden, maar er wordt niet heel makkelijk gewonnen. AZ zal er hard voor moeten blijven werken.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com