Van Aartsen: NSS geslaagd

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nuclear Security Summit van 2014 is achter de rug en de wereldleiders zijn weer vertrokken. Een geslaagde operatie, want volgens de burgemeester Van Aartsen van Den Haag is er geen smetje te vinden als hij terugkijkt op de nucleaire top in zijn stad, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Bent u tevreden?

“Ik ben tevreden. Het is vooral fantastisch hoe alle Hagenaars dit hebben gedragen. Ze hebben toch wat overlast gehad. Gisteravond konden 2000 inwoners van de stad het World Forum bezoeken. Daar hoorde ik mensen zeggen: ‘Vooraf waren we misschien een beetje kritisch’, . We vonden het eigenlijk fantastisch, en het is ook voor ons heel goed gegaan.””

“Wel nog excuses aan sommige automobilisten die hier en daar nog iets tegenkomen, waardoor ze vanochtend moeten omrijden. Want die hekken en toestanden neem je niet zomaar even onder je arm mee.”

Wat was voor u het lastigste punt?

“Alle verplaatsingen die nodig waren. Dat speelde niet zo zeer in Den Haag, maar hadden wel gevolgen voor de stad. De regeringsleiders moesten onder andere richting het diner en Paleis Huis ten Bosch. En mensen die in een hotel in Den Haag hadden geslapen moesten ook weer naar het World Forum. We moesten daarom ook gisterochtend nog een vitale verkeersader afsluiten. Maar het is eigenlijk allemaal heel goed gegaan.

“Heel het land heeft zich ook goed aan alle reisadviezen gehouden. Zo zie je dat we ons ook met de fiets, tram en trein kunnen verplaatsen, en ook dat we misschien nog wel wat meer thuis kunnen werken, dan we allemaal denken.”

Was er echt geen smetje te vinden?

“Nee, daar zou ik lang over moeten nadenken. Er is een beetje gedoe geweest aan de kant van de politiebonden. ACP-voorzitter Gerrit van der Kamp zei later dat hij dat niet zo had moeten zeggen. Voor die paar gevallen waar het misging heeft de Haagse politie enorm veel gedaan om dat te regelen. Dat heeft de Haagse politieregio voortreffelijk gedaan.”

“Tegelijkertijd geeft mij dit de gelegenheid om te zeggen dat dit soort dingen alleen goed gaan door de enorme samenwerking. Ik ben dan ook trots op al die mensen van de politie, brandweer en ambulance die paraat stonden. Ook ‘s nachts in de kou. Dat is echt fantastisch.”

De top kostte Den Haag 3,5 miljoen euro. Was het dat waard?

“Ja, dit verdienen we gewoon driedubbel terug. De bekendheid van de stad Den Haag, die al vrij groot was, is alleen maar toegenomen. En ook op het gebied van het organiseren van dit soort grote congressen. Een bedrijf als het World Forum heeft nu al een paar extra congressen binnengehaald, omdat men ziet hoe we dit regelen. Den Haag heeft per slot van rekening ook een dienende functie voor de economie van het land.”

“De Chinese president zou nooit zo snel naar Nederland zijn gekomen als niet deze top er was geweest. En de Japanse premier die in het Westland op bezoek gaat. Het mooiste was natuurlijk: we hadden twee toppen voor de prijs van een.”

Maar Amsterdam gaat er met de eer vandoor…

“Hier moet ik zo om lachen. Ik doe niet aan die rivaliteit. Dat vind ik zo bekrompen. Nederland heeft drie hele grote steden die wereldwijd bekend zijn. Amsterdam heeft het Rijksmuseum, maar die heeft niet een Gemeentemuseum met de allure van Den Haag.”

“De Amerikaanse president Obama is mede naar het Gemeentemuseum gekomen omdat wij daar die schitterende Victory Boogie Woogie hebben, en hem iets konden vertellen over de geweldige schilder Mondriaan. We hebben gewoon als Nederland hiermee gewonnen. Daar moeten we nou gewoon is als alle Nederlanders nou eens een keertje blij mee zijn.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com