V-raad veroordeelt Noord-Korea

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De VN-Veiligheidsraad veroordeelt de Noord-Koreaanse raketlanceringen van afgelopen dinsdag. De raad denkt nog na over een “gepast antwoord”, meldde de voorzitter na een vergadering achter gesloten deuren.

Noord-Korea vuurde deze week twee middellangeafstandsraketten af. Ze kwamen terecht in de Japanse Zee. Het land doet vaker dergelijke tests, maar sinds 2009 gebeurde dat alleen met raketten met een korter bereik.

De angst bestaat dat Noord-Korea atoomkoppen op deze raketten zet en daarmee Japan kan bedreigen, al denken deskundigen niet dat het land de techniek daarvoor al onder de knie heeft.

Boot geënterd

De spanning op het Koreaanse schiereiland loopt deze week weer op, omdat de VS en Zuid-Korea binnenkort een jaarlijkse oefening houden. Ook vorig jaar leidde dat tot veel wapengekletter uit Pyongyang.

Zuid-Korea heeft vandaag een Noord-Koreaans vissersschip opgebracht, nadat het waarschuwingen om terug te keren niet had opgevolgd. Het schip was een zeegrens gepasseerd die door Pyongyang niet wordt erkend.

De drie opvarenden van het schip zijn gearresteerd en zitten vast in Zuid-Korea.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com