UCI opent deur voor Alonso

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De UCI borduurt in rap tempo voort op de plannen om de wielersport op de lange termijn te hervormen. Donderdag werden er door de internationale wielerunie en de commissie PCC alvast regels ingevoerd voor de korte termijn: de manier van toetreding tot de WorldTour in 2015.

De regels, die de UCI heeft afgesproken met de nieuwe onafhankelijke commissie Professional Cycling Council, maken de weg vrij voor Formule 1-coureur Fernando Alonso om met zijn team volgend jaar al op het hoogste niveau uit te komen.

Zoals in het persbericht staat: “Voor 2015 krijgen de zestien beste teams op de WorldTour-ranglijst toegang tot de hoogste divisie (onder voorwaarde dat zij voldoen aan alle andere criteria). De twee overgebleven licenties worden toegekend aan de twee teams met het hoogste totaalaantal punten van hun vijf beste renners op de WorldTour-ranglijst. Hetzelfde systeem wordt gebruikt voor 2016.”

Vijf toprenners

Vrij vertaald: elke geldschieter of sponsor die de komende twee jaar de wielersport in wil stappen, heeft aan vijf toprenners genoeg om een licentie te ‘kopen’. De ambitie van Alonso is al enige tijd bekend. De Formule 1-coureur wil met zijn eigen team de wielersport instappen. Hij heeft oud-wereldkampioen Paolo Bettini aangesteld als manager/ploegleider. De Italiaan zou al met enkele renners, onder wie Peter Sagan, in onderhandeling zijn over een contract.

De regel houdt ook in dat de twee slechtste teams op de WorldTour-ranglijst moeten vrezen voor hun licentie. In het nog prille seizoen bezetten – na Milaan-Sanremo – het Nederlandse Giant-Shimano en het Amerikaanse Cannondale de onderste plaatsen.

Vanaf 2017 zal de hoogste competitie in het fietsen nog maximaal uit zestien teams bestaan. Een jaar later, in 2018, wordt het nieuwe promotie/degradatiesysteem van kracht.

Lange termijn

Naast bovenstaande kortetermijn-regel, legt de UCI de verdere gang van zaken uit rondom de hervorming in de sport, waarover dinsdag al een nieuwsbrief werd gepubliceerd en waarmee de PCC donderdag formeel instemde.

Tot 2017 is er een testfase van kracht. Samen met de teams gaat de UCI bekijken welke ethische normen vanaf 2017 geïmplementeerd gaan worden voor de toetreding van teams tot het hoogste niveau.

Zo wordt er onder meer gekeken naar “de organisatie van de teams, de voorbereiding van de renners (wat is de werklast en hoe wordt er voor ze gezorgd en er wordt gekeken naar het cv en de kwalificaties van teampersoneel.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com