Twitter maakt foto’s taggen mogelijk

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Gebruikers van Twitter kunnen elkaar vanaf nu taggen in foto’s. Ook kan een tweet vanaf nu vier foto’s bevatten. De nieuwe functies moeten foto’s extra belangrijk maken op het sociale netwerk.

Twitter is al langer bezig met betere ondersteuning voor foto’s. Zo worden afbeeldingen sinds enkele maanden meteen in iemands tijdlijn weergegeven, zonder dat eerst op een link moet worden geklikt.

Officiële apps

Opvallend is dat het taggen van foto’s geen ruimte inneemt van de 140 beschikbare tekens in een tweet. Gebruikers die genoemd worden in een foto, kunnen daat een bericht van krijgen.

Het plaatsen van meerdere foto’s tegelijk was al wel mogelijk als andere fotodiensten dan die van Twitter werden gebruikt.

Momenteel zijn de nieuwe functies alleen nog beschikbaar via Twitters website en in de officiële apps voor Android en iOS. Of andere apps volgen is niet duidelijk.

Convergentie

Het taggen van anderen op foto’s is een functie die al langer bestaat op andere sociale netwerken, zoals Facebook en Google+.

Eerder namen die twee sociale netwerken juist de hashtag van Twitter over. De functies van de verschillende sociale netwerken groeien daarmee steeds meer naar elkaar toe.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com