Twente op valreep langs AZ

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

FC Twente heeft zondagmiddag op de valreep een 2-1 overwinning geboekt op AZ. In de slotseconde maakte Dusan Tadic het verschil.

Uit een vrije trap opende Steven Berghuis kort voor rust, compleet tegen de verhouding in, de score voor AZ. Zonder geweldig te spelen, hadden de Tukkers een duidelijk overwicht, al leverde dat weinig gevaar op. Vooral Jesús Corona was voorin actief, maar niet erg effectief. De grootste kans voor de thuisploeg was voor Dico Koppers, op slim aangeven van Dusan Tadic. De verdediger schoot over.

Diezelfde Koppers leidde met een overtreding op Roy Beerens de Alkmaarse treffer in. Berghuis legde op de rand van de zestien aan en schoot door de muur raak. AZ was tot dan toe nauwelijks in de buurt van het Twentse doel geweest.

De eerste vijf minuten na rust waren boeiender dan de gehele eerste helft. Het tempo lag hoger, Twente zette druk en was meteen dicht bij de 1-1: Quincy Promes schoot van ver op de paal. Aan de andere kant knalde Beerens over. De gelijkmaker hing een tijdje in de lucht en het was met enig kunst- en vliegwerk dat AZ schade wist te voorkomen. Net toen de bezoekers zich aan het herpakken waren, sloeg Youness Mokhtar (de vervanger van Corona) op aangeven van Tadic echter toe: 1-1.

Twente ging op zoek naar de winnende treffer. Daarbij ontbraken overtuiging en precisie, waardoor grote kansen uitbleven. Tadic was nog het gevaarlijkst met een vrije trap, die door doelman Esteban werd gekeerd. AZ stelde daar weinig tegenover. In de voorlaatste minuut kon invaller Shadrach Eghan namens de thuisclub buiten het strafschopgebied vrij uithalen, maar ook bij hem ontbrak de precisie.

Die precisie was er uiteindelijk wel bij Tadic. Met een bekeken schot bezorgde de Serviër FC Twente ver in blessuretijd toch nog de verdiende drie punten.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com