Tweede evenement voor Hengelo

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het atletiekstadion in Hengelo mag een tweede topevenement organiseren. De toewijzing van de finale van het nationale baancircuit is een presentje van de Atletiekunie voor het redden van de Fanny Blankers-Koen Games door de gemeenteraad van de Overijsselse stad.

Jan Willem Landré, de algemeen directeur van de Atletiekunie, zei in een verklaring: “Atletiekminnend Nederland hield vorig jaar de adem in, toen het voortbestaan van de atletiek in het FBK-stadion in Hengelo ter discussie stond.”

“Gelukkig heeft de gemeenteraad uiteindelijk ingestemd met behoud van het stadion voor de atletiek, zodat de FBK-Games behouden blijven voor Hengelo. Vorig jaar heeft de Atletiekunie aangegeven actief te gaan zoeken om meer atletiekevenementen te houden in het stadion. Het opvoeren van Twente Atletiek, als nieuwe topwedstrijd binnen het baancircuit is daar het resultaat van.”

Baancircuit

De wedstrijd die het FBK-stadion erbij krijgt is de finale van het nationale baancircuit. De wedstrijd, Twente Atletiek, vindt op 21 september plaats.

Het baancircuit bestaat uit enkele nationale wedstrijden waarbij de Nederlandse top zich kan kwalificeren voor de internationale toernooien, maar waaraan ook buitenlandse atleten mogen deelnemen.

Twente Atletiek zal dus de laatste wedstrijd zijn uit het baancircuit. De andere vier zijn de Ter Specke Bokaal in Lisse op 10 mei, de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn op 17 mei, de Gouden Spike in Leiden op 14 juni en de Klaverblad Arena Games in Hilversum op 13 juli.

De wedstrijdenreeks werd voor het eerst in 1997 gehouden en zal dit jaar voor de achttiende keer worden georganiseerd.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com