Tsunami-alarm Chili ingetrokken

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Chili heeft de tsunami-waarschuwing na de zeebeving van vannacht ingetrokken. De autoriteiten zeggen wel dat er lokaal nog hoge golven kunnen voorkomen.

Het noorden van Chili werd vannacht opgeschrikt door een beving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Daarbij zijn zeker vijf doden en drie zwaargewonden gevallen. Het epicentrum was zo’n negentig kilometer uit de kust van de badplaats Iquique.

De schokken veroorzaakten een tsunami van twee meter. Chili gaf daarop een waarschuwing uit voor de hele kustlijn van Zuid-Amerika. Voor zover bekend heeft de vloedgolf geen slachtoffers gemaakt. Ook zijn er geen meldingen van grote schade.

Militairen

President Bachelet heeft in drie noordelijke provincies de noodtoestand uitgeroepen. Die gebieden kunnen rekenen op steun van het leger. De militairen moeten ook voorkomen dat grootschalige plunderingen ontstaan.

Bachelet zei in een tv-toespraak dat de autoriteiten de situatie onder controle hebben. Ook prees ze de Chilenen om hun reactie op het natuurgeweld. “Het land heeft deze noodsituatie goed opgepakt”, zei ze.

Ontsnapping

Op de meeste plaatsen bleef het na de beving rustig. Wel viel her en der de stroom uit. In Iquique wisten 300 vrouwelijke gevangenen in de chaos na de beving te ontsnappen. De meesten zijn nog op de vlucht.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com