Trump mengt zich dreigend in strijd om WK 2026

Trump mengt zich dreigend in strijd om WK 2026
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich gemengd in de strijd om de toewijzing van het WK voetbal van 2026. Trump waarschuwt andere landen, uiteraard via Twitter, om niet te lobbyen tegen de gezamenlijke kandidatuur van de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

“De Verenigde Staten hebben een STERKE kandidatuur met Canada en Mexico voor het WK van 2026″, twittert Trump. “Het zou een schande zijn als landen die wij altijd steunen, tegen het Amerikaanse bid zouden lobbyen. Waarom zouden wij deze landen steunen als zij ons niet steunen (ook bij de Verenigde Naties)?”

De FIFA stemt op 13 juni op een congres in Moskou, aan de vooravond van het WK in Rusland, over de toewijzing van het WK van 2026. De enige tegenkandidaat van het Noord-Amerikaanse trio is Marokko.

Noord-Amerika favoriet?

De VS, Canada en Mexico lijken de grote favoriet voor de verkiezing. De landen hebben de beschikking over zestien stadions die WK-klaar zijn en een uitstekende infrastructuur. Marokko zou veertien stadions moeten bouwen of renoveren en ook meer dan honderd trainingsvelden moeten aanleggen voor het WK. Bovendien zouden de verwachte inkomsten door ticketverkoop en tv-gelden in Noord-Amerika veel hoger liggen.

Toch wordt verwacht dat Marokko de nodige steun zal krijgen, en niet alleen vanuit Afrika en het Midden-Oosten. Zo hebben Frankrijk en Rusland aangegeven de kandidatuur van Marokko te steunen.

De stemming op het FIFA-congres in juni zal – voor het eerst – openbaar zijn. Daartoe heeft de wereldvoetbalbond besloten na de omstreden verkiezing in 2010, waarbij Rusland en Qatar de toernooien in respectievelijk 2018 en 2022 kregen toegewezen. Alle 207 aangesloten landen hebben één stem.

Onrust

Toch heeft de procedure de afgelopen weken voor enige onrust gezorgd binnen de FIFA. Zo waren er berichten dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft geprobeerd het Marokkaanse bid al bij voorbaat buitenspel te zetten, door de eisen te verscherpen waaraan WK-kandidaten moeten voldoen. De FIFA sprak die beschuldigingen met klem tegen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com