Toivonen: natuurlijk is dit een grote verrassing

Toivonen: natuurlijk is dit een grote verrassing
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bijna sprakeloos was hij na de 0-0 in Milaan tegen Italië. De 31-jarige Zweed Ola Toivonen streed maandagavond voor zijn laatste kans om een mondiaal eindtoernooi mee te maken. “Niemand begrijpt dit”, keek hij terug op de verrassende kwalificatiecyclus van de Zweden. “Eerst een groep met Nederland en Frankrijk en dan Italië. Ongelooflijk.”

Toivonen speelde een groot deel van het gepassioneerde duel in San Siro mee. De Zweden verdedigden de 1-0 zege van vorige week in Solna en hielden negentig minuten stand.

“Natuurlijk is dit een grote verrassing. Grote spelers zijn voor deze kwalificatiecyclus gestopt”, wees hij op de eerder afgezwaaide vedette Zlatan Ibrahimovic. “Ik ben trots op mezelf en op dit team”, klonk het geëmotioneerd.

Toivonen vond de kwalificatie van Zweden voor het WK in Rusland terecht. “Wij waren in Solna beter, Italië was hier in Milaan beter. Wij maken echter een doelpunt. Dit was mijn laatste kans om de eindronde van een WK te bereiken. In de kleedkamer zitten nog een aantal dertigers. Wij hebben het gewoon heel goed gedaan.”

Zweden bleek deze kwalificatie moeilijk te verslaan. Het geheim? Toivonen weet het wel. “Wij zijn een echte ploeg. Iedereen werkt heel goed samen. En een beetje geluk natuurlijk”, grinnikte hij.

Aanvoerder Andreas Granqvist wist ook niet wat hem overkwam. “We spelen tegen een van de grootste teams ter wereld. We houden Italië in Milaan op 0-0. Geweldig. Ik speel al heel wat jaren voor Zweden en ben nog nooit op een WK geweest. Beter dan dit kan niet”, zei de trotse oud-speler van FC Groningen.

Opvallend was zijn kale hoofd na de wedstrijd, waaraan hij nog mét haar begonnen. Granqvist bleek te zijn geschoren door zijn teamgenoten. Het was een belofte die werd ingelost. Als Zweden het WK zou halen, zou de aanvoerder zijn hoofd kaal laten scheren. En zo geschiedde in Milaan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com