Tienersensatie Kostyuk (15) breekt records in Melbourne

Tienersensatie Kostyuk (15) breekt records in Melbourne
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De jonge Marta Kostyuk is de revelatie van de Australian Open. Het 15-jarige talent uit Oekraïne won in Melbourne inclusief de kwalificaties al vijf partijen en Olivia Rogowska was in de tweede ronde haar laatste slachtoffer: 6-3, 7-5.

Kostyuk was na haar gewonnen eerste ronde al de jongste speelster sinds Martina Hingis in 1996 met een zege in het hoofdtoernooi in Melbourne.

Ze werd door haar zege op Rogowska de jongste in de derde ronde van een grandslamtoernooi sinds Mirjana Lucic-Baroni in 1997 op de US Open.

Vleugje Williams en Sjarapova

De in Kiev geboren speelster, die vorig jaar in Melbourne het juniorentoernooi won, bezit alle kwaliteiten voor een mooie tennistoekomst: harde groundstrokes, een prima service en een focus die doet denken aan Serena Williams en Maria Sjarapova.

Maar de jonge Kostyuk is – zoals wel vaker met talentvolle spelers – ook grillig, getuige haar elf dubbele fouten en een veelvoud aan afzwaaiers tegen Rogowska.

Coach Federer

Ze heeft echter met moeder Talina als coach, een oud-speelster, en manager Ivan Ljubicic, de huidige coach van Roger Federer, goede mensen op zich heen verzameld. “Ik heb veel geluk dat ik Ivan aan mijn zijde heb”, zegt Kostyuk over Ljubicic. “Hij geeft mij altijd goede tips en krijg altijd het gevoel dat ik iedereen kan verslaan.

Kostyuk heeft in Melbourne ook met Federer al kennis mogen maken. “Niet heel uitgebreid hoor. Ik heb twee keer even een woordje met hem gewisseld, maar het was leuk.”

En waar gaat het Australische avontuur eindigen voor Kostyuk? Ze is nu inclusief haar zege van vorig jaar in het juniorentoernooi al elf partijen ongeslagen op Melbourne Park.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com