Tienduizenden bij Grondwetsviering

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De activiteiten in Den Haag in verband met de viering van het 200 jarig-bestaan van de grondwet hebben veel publiek getrokken. Zo’n 85.000 mensen kwamen naar het zogenoemde Grondwetfestival.

Het is vandaag precies 200 jaar geleden dat de grondwet van Gijsbert Karel van Hogendorp werd goedgekeurd. Daarom waren er allerlei festiviteiten. Mensen konden onder meer een kijkje nemen in gebouwen die normaal voor het publiek gesloten zijn.

Trêveszaal

Voor de Trêveszaal, de ruimte waar het kabinet vergadert, en het Catshuis stonden lange rijen mensen te wachten om naar binnen te mogen. Er werd water uitgedeeld aan de wachtenden. Mensen stonden soms uren in de rij.

Ook de Ridderzaal, de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie, de Raad van State en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten openden hun deuren.

Wilt u ook een kijkje nemen in de Trêveszaal? Bekijk de zaal op Google Street View.

Vrouwenkiesrecht

In de Tweede Kamer waren theatervoorstellingen over het vrouwenkiesrecht en in het Haagse stadhuis debatteerden jongeren over de betekenis van de grondwet en over de botsing van grondrechten. Koning Willem-Alexander woonde een deel van het debat bij.

Verder waren in Den Haag onder meer riddertoernooien en demonstraties van de Landmacht. De grondwet van 1814 is ook op internet te zien in de online expositie “200 jaar Grondwet”.

Tevreden

De organisatie van het Grondwetfestival, het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, kijkt tevreden terug op de dag. “Wij zijn hartstikke blij met het aantal bezoekers en de mooie activiteiten. Gelukkig was het ook stralend weer”, zegt een woordvoerder.

Er hebben zich volgens de organisatie geen incidenten voorgedaan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com