Ter Mors: ontknoping 1.500 meter was even zuur

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Jorien ter Mors hoopt woensdag op de olympische 1.000 meter te verrassen. De schaatsster kende wat moeilijke momenten in Zuid-Korea, maar heeft de teleurstellingen inmiddels verwerkt. “Ik rijd goed. Ik denk niet dat mensen verwachten dat ik de 1.000 meter win, maar ik hoop wel op het podium te staan.”

Ter Mors heeft een moeilijke periode achter de rug. Ze was eind december niet fit op het olympisch kwalificatiemoment en liep daar een startplaats op de olympische 1.500 meter mis. En dat was nou net de afstand waar ze vier jaar geleden in Sotsji voor een geweldige sensatie zorgde door olympisch goud op te eisen. Maandag zag ze Ireen Wüst haar titel overnemen.

Zuur

“Dat was even zuur. Toen ik die tijden op de 1.500 meter zag, dacht ik: daar kan ik wel wat mee”, zegt over de uitkomst van de schaatsmijl. Op het moment dat je de tijden ziet en weet wat jezelf kan, dan denk je natuurlijk ‘dat had ik ook gekund’. Maar als je niet aan de start verschijnt, kun je ook niet winnen.”

Ter Mors kreeg wel een beeld wie er op dit moment in Zuid-Korea goed in vorm is. Ze is er niet veel mee bezig. “Uiteindelijk moet ik zelf goed rijden om te zorgen dat ik moois kan laten zien. Dat hangt niet van anderen af.”

Zelfvertrouwen

Inmiddels is ze weer fit. Tijdens het trainingskamp met de shorttrackers in Japan kreeg ze de bevestiging dat het met haar vorm wel goed zit. Een testwedstrijd in Gangneung op de 1.000 meter leverde nog meer zelfvertrouwen op.

Jammer alleen, was de snelle uitschakeling van de Nederlandse relay-vrouwen bij het shorttrack. “Dat was het zuurste moment in mijn leven”, zei ter Mors na de uitschakeling.

Ook die teleurstelling heeft ze inmiddels verwerkt. Zou ze de 1.000 meter, waarop ze wereldkampioene is geweest, kunnen winnen? “Als ik hier een hele mooi race rijd en het maximale eruit haal, ben ik tevreden.” Dat zou volgens Ter Mors goed zijn voor een podiumplaats.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com