Tagliafico droomt: misschien over tien jaar trainer van Ajax

Tagliafico droomt: misschien over tien jaar trainer van Ajax
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Nicolás Tagliafico is een lichtpuntje in een seizoen dat voor Ajax verder uit louter teleurstellingen bestaat. De linksback kwam in januari over uit Argentinië, kende een ijzersterk debuut tegen Feyenoord en verdween niet meer uit de basis.

“Ik voel me goed. In de stad, bij de club, met de fans”, vertelt de 25-jarige Argentijns international over zijn eerste maanden in de hoofdstad. Voor veel latino’s geldt dat ze tijd nodig hebben om te wennen. Bij Tagliafico lijkt dat anders.

Maar zo simpel is het niet, beweert de linksback. “Ik heb gewoon hard gewerkt. En vanaf het eerste moment gedacht aan al het moois dat me is overkomen. Ik heb het vuur uit mijn sloffen gelopen op het veld.”

Als Tagliafico gevraagd wordt naar het mislukte seizoen van Ajax, blijft de Argentijn op de vlakte. “Ajax moet elk jaar kampioen worden, dus we hebben ons doel niet gehaald.”

Dat klinkt als trainerspraat. En dat is niet toevallig. Tagliafico volgde de laatste drie jaar in Argentinië, in zijn periode als aanvoerder van Independiente, een trainerscursus. Die moest hij afbreken toen Ajax afgelopen winter aanklopte.

Trainer van Ajax?

“Het lijkt mij geweldig om trainer te worden. Ik houd van tactiek en het leiden van een groep. Maar voorlopig hoop ik nog minstens tien jaar te voetballen…”

“Bovendien”, voegt hij lachend toe, “moet ik het eerst goed doen bij Ajax. Wie weet ben ik hier over 10 of 15 jaar wel de coach.”

Trainer Erik ten Hag ziet voor Tagliafico wel een rol als leider weggelegd. “Maar dan moet ik eerst werken aan de taal. Engels, en daarna ook Nederlands. Ik probeer altijd te organiseren op het veld. Wijzen, schreeuwen. Zo ben ik.”

Als toekomstig trainer weet hij wel wat er beter moet bij Ajax, willen de Amsterdammers volgend jaar niet voor het vijfde seizoen op rij met lege handen komen te staan.

“Agressiever zijn”, zegt hij direct. “En niet alleen tegen Feyenoord. Ook tegen FC Utrecht en al die andere clubs. In thuis- én uitwedstrijden.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com