Syrische (107) na barre tocht in EU

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Miljoenen Syriërs zijn de afgelopen jaren op de vlucht geslagen voor de burgeroorlog in eigen land. Sabria Khalaf, een vrouw van 107 jaar, is een van hen. Vandaag kwam ze aan in Duitsland.

De hoogbejaarde vertrok zeven maanden geleden, samen met een zoon, uit Syrië. Ze kwam terecht in buurland Turkije en reisde van daaruit door naar Griekenland. Daar zat ze wekenlang vast.

Parlementslid Annette Groth (Die Linke) las een krantenartikel over Khalaf en kwam in actie, schrijft persbureau DPA. Groth benaderde president Joachim Gauck en vroeg hem om hulp.

Met Gaucks hulp en met medewerking van het Duitse ministerie voor Migratie en Vluchtelingen werd geregeld dat de hoogbejaarde Syrische binnen zeventien dagen naar Duitsland kon komen.

Dankbaar

Khalaf kwam vandaag aan op de luchthaven van Düsseldorf. “Oma is er”, sprak een van haar kleinkinderen toen die haar in een rolstoel zag binnenkomen.

“Ik ben enorm dankbaar voor de steun en uitgeput”, waren de eerste woorden van de 107-jarige na aankomst in Duitsland. Ze zou daarna doorreizen naar Holdorf in de deelstaat Nedersaksen, waar een andere zoon haar opwacht.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com