Succescoach Orie waakt voor gemakzucht

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Jac Orie rijgt de successen met zijn schaatsploeg op de Olympische Spelen aaneen. Hij begon zaterdag met het verrassende goud van Carlijn Achtereekte op de 3.000 meter, zag zijn pupil Sven Kramer zijn abonnement op de vijf kilometer verlengen om vervolgens debutant Kjeld Nuis te zien schitteren op de spectaculaire schaatsmijl.

Geluk

“Allemaal geluk”, grinnikt Orie bij de vraag hoe hij er toch steeds in slaagt zijn schaatsers op het juiste moment te laten pieken. Vorig jaar verliepen de WK afstanden op dezelfde olympische piste ook al zo succesvol voor Team Lotto-Jumbo.

Nuis en Roest, de nummers een en twee van de olympische 1.500 meter. Allebei trainend onder Orie. “Van Kjeld weet je dat hij meedoet om de prijzen. Van Patrick weet ik dat het in zijn bereik ligt om het podium te halen, maar een en twee had ik ook niet verwacht.”

Wetenschappelijke achtergrond

Orie heeft een wetenschappelijke achtergrond, studeerde bewegingswetenschappen en nam de kennis mee naar de schaatssport. De verzamelde data van de schaatsers is van onschatbare waarde voor de geboren Hagenaar. In het verleden schaatsten Gerard van Velde, Marianne Timmer, Mark Tuitert en Stefan Groothuis op zijn schema’s naar olympisch succes.

Met drie titels op drie afstanden slaat Orie in Zuid-Korea weer een grote slag. En het einde is nog niet in zicht, want Sven Kramer en Kjeld Nuis zijn nog niet klaar met hun olympische missie. Het gemak waarmee het succes wordt behaald, kan ook gevaarlijk zijn. Daar waakt Orie ook voor. “We doen er alles aan om de scherpte zelfs nog te verbeteren. We kijken naar elke wedstrijd alsof het de eerste is.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com