“Stoltenberg nieuwe NAVO-chef”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Noorse oud-premier Jens Stoltenberg wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Dat meldt de Noorse krant Aftenposten op basis van bronnen die nauw bij de procedure betrokken zijn.

Stoltenberg wordt hoogstwaarschijnlijk begin volgende maand op een NAVO-top tot opvolger van de Deen Anders Fogh Rasmussen benoemd. De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten zijn op 1 en 2 april in Brussel bijeen.

Steun

Volgens Aftenposten hebben de Britse premier Cameron en de Franse president Hollande hun steun voor de kandidatuur van de Noorse oud-premier uitgesproken.

Eerder hadden de Amerikaanse president Obama en de Duitse bondskanselier Merkel dat al gedaan. Dat betekent dat Stoltenberg de steun heeft van de vier belangrijkste NAVO-lidstaten.

Andere namen van kandidaten die werden genoemd zijn de Duitse minister van Binnenlandse Zaken De Maizière, voorzitter Barroso van de Europese Commissie en de Italiaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Frattini.

De Hoop Scheffer

Rasmussen legt eind september zijn functie als NAVO-chef neer. Hij was in augustus 2009 de opvolger van Jaap de Hoop Scheffer.

De post van secretaris-generaal gaat doorgaans naar een Europeaan. De functie van NAVO-opperbevelhebber is voor een Amerikaan gereserveerd; nu luchtmachtgeneraal Philip Breedlove.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com