Stakingen op Duitse luchthavens

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Op een aantal Duitse luchthavens wordt vandaag gestaakt. Zo hebben 1400 werknemers van het grootste Duitse vliegveld, Frankfurt, het werk neergelegd.

Ook op de luchthavens van München, Hamburg, Keulen, Stuttgart en Düsseldorf wordt tot in de middag gestaakt. Het is vooral het grondpersoneel dat weigert aan de slag te gaan, zoals de bagagemedewerkers en schoonmakers.

Lufthansa heeft zo’n 600 vluchten geschrapt. Het gaat vooral om binnenlandse en Europese vluchten, maar ook enkele continentale vluchten zijn getroffen.

Loonsverhoging

Met de staking hopen vakbonden de regering onder druk te zetten bij cao-onderhandelingen. De bonden eisen onder meer 3,5 procent meer salaris plus 100 euro per maand extra voor 2,1 miljoen overheidsmedewerkers. De regering wil instemmen met een loonsverhoging, maar met minder dan de bonden eisen.

Eerder deze week legden ambtenaren en medewerkers van het openbaar vervoer al enkele dagen het werk neer. Ook personeel van kinderdagverblijven en vuilnismannen gingen niet aan het werk.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com