‘Spionnen VS’ opgehangen na dood al-Qaidaleider Jemen

‘Spionnen VS’ opgehangen na dood al-Qaidaleider Jemen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Al-Qaidastrijders in Jemen hebben twee mannen gedood die werden verdacht van spionage voor de VS. De twee zijn doodgeschoten en opgehangen, een dag nadat al-Qaida de dood van zijn leider in Jemen had bevestigd. De leider, Nasir al-Wuhayshi, werd een paar dagen geleden gedood door een Amerikaanse drone.

De mannen die spionnen zouden zijn, zijn omgebracht in de zuidelijke stad Al Mukalla. Een van hen zou een Amerikaanse drone hebben geleid naar een andere al-Qaidaleider, Nasr al-Ansi. Die kwam vorige maand ook om door een Amerikaanse drone. Al-Ansi had begin dit jaar de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs.

Autobommen

Jemen was vandaag wederom het toneel van veel geweld. In de hoofdstad Sanaa gingen meerdere autobommen af met tientallen slachtoffers tot gevolg. De BBC meldt dat er zeker twintig doden zijn gevallen.

Enkele moskeeën zijn getroffen, net als het hoofdkwartier van de opstandige Houthi-rebellen, die grote delen van het land in handen hebben. Soennitische strijders van Islamitische Staat eisten de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen op de sjiieten.

In andere delen van het land heeft een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië wederom luchtaanvallen uitgevoerd op militaire doelen van de rebellen. Vredesbesprekingen die in Zwitserland worden gevoerd onder leiding van de VN hebben nog niets opgeleverd.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com