Sociale huurwoning energiezuiniger

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Sociale huurwoningen worden steeds duurzamer. Ruim de helft van alle sociale huurwoningen had vorig jaar een groen energielabel, meldt de koepel van woningcorporaties Aedes.

Meer dan 67.000 woningen kregen vorig jaar een hoger energielabel. Het aantal woningen met het zuinige A-label steeg met 29 procent. De meeste woningen hebben nog steeds een C-label.

Ook het aantal sociale huurwoningen met zonnepanelen nam toe. Vorig jaar hadden 8185 huizen panelen op het dak, tegenover 4675 in 2012. Dat is een stijging van 75 procent. Ook zijn er steeds meer corporatiewoningen met een zonneboiler.

Convenant

De overheid wil dat de corporaties energiezuiniger worden. In juni 2012 is in een convenant afgesproken dat de corporatiewoningen eind 2020 gemiddeld energielabel B hebben.

Om de doelstellingen te halen, moeten de corporaties sneller woningen energiezuiniger maken. Met het huidige tempo gaan zij de deadline van eind 2020 niet halen.

De corporaties zijn bang dat zij de komende jaren niet genoeg kunnen investeren om de doelstellingen te halen. Dat komt volgens hen door de financiële situatie van de corporaties en de verhuurdersheffing.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com