Snelheid weer lager op A10 en A13

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Op de A13 bij Rotterdam-Overschie en de A10 West bij Amsterdam moet vanaf vandaag weer 80 worden gereden. Sinds 2012 was de maximumsnelheid verhoogd naar 100 kilometer per uur, maar vanwege het milieu wordt dat nu teruggedraaid. Uit onderzoek is gebleken dat op de trajecten te veel fijnstof in de lucht komt als er harder dan 80 wordt gereden.

Volgens minister Schultz van Verkeer blijven de problemen op bepaalde trajecten bestaan als de snelheid wordt teruggeschroefd, maar is toch uit voorzorg besloten naar een lagere maximumsnelheid te gaan. De minister heeft eerder al gezegd dat in de toekomst mogelijk toch weer 100 mag worden gereden op de snelwegen. Volgens haar is de extra uitstoot van fijnstof op de A10 en A13 beperkt.

Vorig jaar had de rechter bepaald dat Schultz opnieuw moest kijken naar haar besluit om de maximumsnelheid te verhogen van 80 naar 100. Omwonenden hadden geklaagd over lawaai en luchtvervuiling.

Dood

Volgens onderzoekers gaan mensen die langs de A13 bij Overschie wonen twintig dagen eerder dood vanwege de luchtvervuiling. De gemeente Rotterdam, inwoners en Milieudefensie protesteerden daarom tegen de verhoging van de maximumsnelheid.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com