Slob: ontzie lagere inkomens

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De ChristenUnie wil dat voor lagere inkomens ook een half miljard lastenverlichting komt. Dat zei fractievoorzitter Arie Slob in het tv-programma Nieuwsuur.

Het kabinet maakte vandaag bekend dat de strafbaarstelling illegaliteit van de baan is. Slob zei blij te zijn dat het voorstel echt van tafel is. Dat had wat hem betreft veel eerder mogen gebeuren.

Lagere inkomens

De coalitie heeft ook een akkoord bereikt over verhoging van de arbeidskorting in de inkomstenbelasting. Daarvan profiteert de groep met een inkomen tussen 40.000 en 110.000 euro. Slob zei in Nieuwsuur dat voor de groep met inkomens daaronder de lasten ook verlicht moeten worden. “De kosten voor arbeid moeten laag gehouden worden”, aldus Slob. Hij wil daar ook een half miljard euro voor vrijmaken.

Slob is niet betrokken bij de besluitvorming maar heeft “wel te horen gekregen dat ze het geregeld hadden.” PvdA-leider Samsom zei eerder vandaag al dat de afspraken zijn gemaakt door de coalitie en niet zijn afgestemd met D66, ChristenUnie en SGP. “Maar we hebben wel heel goed gekeken naar de wensen die de afgelopen weken zijn geuit: we denken hen ook tegemoet te komen.”

Dagbesteding

Slob gaf verder aan dat zijn partij bij de begrotingsonderhandelingen voor 2015 ook inzet op dagbesteding en jeugdzorg. Gemeenten moeten meer geld krijgen om dat goed uit te kunnen voeren. Het kabinet gaat binnenkort om de tafel met de oppositiepartijen over de begroting van 2015.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com