Sjarapova en Williams door in Miami

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Maria Sjarapova en Serena Williams zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het WTA-toernooi in Miami. De Russische nummer zeven van de wereld, die al vijf keer verliezend finaliste was, won na een moeizaam begin met 3-6, 6-4, 6-1 van de Belgische Kirsten Flipkens, de mondiale nummer 23. De Amerikaanse was haar landgenote Coco Vandeweghe eenvoudig met 6-3, 6-1 de baas.

Dat Sjarapova in de vorige ronde een slijtageslag had moeten leveren met Lucie Safárová en Flipkens niet in actie hoefde te komen, was in de eerste set te merken. De Belgische liep snel uit naar 4-0 en won voor het eerst in vijf duels met de Russin een set.

Daarna was het woord aan Sjarapova, al spartelde Flipkens soms nog wel tegen. Zo moest de Russin twee breakpoints wegwerken toen ze voor de winst in de tweede set serveerde. In de derde set leek Sjarapova een break voorsprong te gaan verspelen toen ze bij 3-1 op eigen service met 0-40 achter kwam. Ook nu waren de breekkansen echter niet aan Flipkens besteed, waarna het gedaan was met het verzet van de Belgische.

Williams simpel langs Vandeweghe

De partij tussen Williams en Vandeweghe, de nummers 1 en 104 van de wereld, lag na zes games (4-2) geruime tijd stil vanwege de regen. Pluvius was spelbreker net nadat Vandeweghe haar service had ingeleverd. Na de hervatting kon Vandeweghe, die in de eerste set zes breakpoints onbenut liet, de opgeopen schade niet meer herstellen.

In de tweede set werd Vandeweghe direct gebroken, waarna Williams haar opponente geen enkele kans op een break meer gunde. Met speels gemak boekte ze haar derde zege in evenzovele onderlinge duels met haar landgenote. In 2012 had Williams ook twee keer in straight sets gewonnen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com