Senioren doen het beter dan OPA

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De nieuwe OPA-partijen hebben minder succes gehad bij de gemeenteraadsverkiezingen dan andere seniorenpartijen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de definitieve verkiezingsuitslagen.

De partij Ouderen Politiek Actief (OPA) deed in 42 gemeenten mee en kreeg in minder dan de helft van die gemeenten een zetel in de raad. Het grootste succes werd behaald in de gemeente Albrandswaard, bij Rotterdam. Daar kwam de partij uit op 3 zetels.

Diverse andere seniorenpartijen hadden lokaal meer succes. Zo werd de partij Senioren Hollands Kroon met zes zetels de grootste in die gemeente in de kop van Noord-Holland. En ook de Ouderen Partij Zandvoort werd de grootste, met vijf zetels. De meeste seniorenpartijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen meededen, en die niet bij OPA waren aangesloten, behaalden een of twee zetels in de raad.

Grote steden

In de vier grote steden deden elf partijen mee die zich richten op ouderen. De meeste hadden weinig succes. In Amsterdam haalde de Partij van de Ouderen één zetel en in Den Haag gingen drie zetels naar Groep de Mos/Ouderenpartij.

In Utrecht en Rotterdam haalden de seniorenpartijen geen zetels.

Er deden bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen veel meer partijen mee die voor de belangen van ouderen opkomen dan voorheen. In 57 gemeenten stonden ouderenpartijen op de lijst; in totaal 71 lijsten. Vier jaar geleden waren dat er nog 19.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com